Sebija Izetbegović potpisala novi ugovor na KCUS-u: Radit će na Odjelu za Ginekologiju

Ovaj ugovor nije ustupak niti znak dobre volja ni v.d. generalnog direktora, ni uprave KCUS-a, već je to obaveza KCUS-a

08.12.2023. 21:05
  • Podijeli:
sebija-izetbegovic-anadolija (1)-641d92265d2e9.webp Foto: Anadolija

Bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebija Izetbegović danas je potpisala ugovor kojim ostaje uposlenica ove ustanove. Ova informacija potvrđena je za portal N1.

Naime, kako nam je rečeno Sebija Izetbegović danas je potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s Pravilnikom o radu KCUS-a i Odlukom Upravnog odbora KCUS-a o njenom razrješenju. Ovaj ugovor, dakle, nije ustupak niti znak dobre volja ni v.d. generalnog direktora, ni uprave KCUS-a, već je to obaveza KCUS-a prema razriješenom generalnom direktoru.

“Prema važećem Pravilniku o radu, KCUS je bio dužan da razriješenoj generalnoj direktorici ponudi ugovor o radu na neodređeno vrijeme na poslovima koji odgovaraju njenom stepenu stručne spreme i obrazovanju koje posjeduje. Na osnovu toga je Privremeni upravni odbor KCUS-a u sklopu Odluke o razrješenju generalne direktorice zadužio stručne službe Stručne nemedicinske discipline KCUS-a da riješe njen radno-pravni status”, navodi u objavi Alen Pilav.

Kako nam je rečeno Izetbegović je na osnovu standardne procedure te mišljenja direktora discipline za ginekologiju i porodiljstvo, prim. doc. dr. Mohamed Abou El Ardata, ponuđen ugovor za radno mjesto „ljekar specijalista ginekolog-akušer, subspecijalista” na Odjeljenu za patološka stanja u ginekologiji s ambulantno polikliničkim odjelom, Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

“Izetbegović kao ljekar specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalisti ginekološke onkologije i uroginekologije ima potrebnu stručnu spremu i obrazovanje za ovo radno mjesto”, navodi Pilav.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()