Sebija brani Osmicu: "Izdržat će Osman i ovo, on je pravi junak"

Bivša direktorica KCUS-a je otkrila i koliko je tužna zbog hapšenja

23.12.2023. 09:00
  • Podijeli:
sebija izetbegovic armin durgut pixsell-6571f943765e6.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

Povodom hapšenja bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice, na Facebooku se oglasila Sebija Izetbegović, zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo (KS).

Kako ističe u svojoj objavi, Mehmedagić je “pravi borac” i “junak u svakoj situaciji”. 

Bivša direktorica KCUS-a je otkrila i koliko je tužna zbog hapšenja.

"Osman Mehmedagić jedan je od heroja odbrane Bosne i Hercegovine. Pravi borac. Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila. Jednostavno hrabar čovjek. Težak posao mu suđen i u miru. Baš težak posao u kojemu mnogima smeta.

Nikada u našim susretima, nije spomenuo svoj posao, nikada se žalio na probleme u poslu, nikad ni o kome ružnu riječ rekao a vjerovatno svašta znao. Stabilan i pouzdan.

Nikad se požalio da ga nešto boli a znam da ga mora boljeti jer znam kakvog su nam ga donijeli u bolnicu, u julu 1992 godine kad je ranjen PAM-om, u kritično teškom stanju. Sedam sati smo operisali, pa još nekoliko operacija nakon toga.

Izdržat će Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta, a lažovi i opsjenari će nastaviti da lažu i pakuju afere svakome ko im smeta jer oni polaze od sebe: lopovi misle da svi drugi kradu , lažovi misle da svi drugi lažu, vlasnici lažnih diploma svoju sramotu prebacuju na one koji su zakonski sve stekli, izdajnici se tješe da su i drugi izdajnici, oni koji prisluškuju bez naloga misle da i drugi to rade i tako u nedogled.

Dok god bjelodano jasno i bez ikakve sumnje ne dokažu nešto drugo, Osman Mehmedagić je junak i, više puta nagrađivani policajac, dobar čovjek.

Ako slučajno dokažu da je uradio nešto loše i to ću prihvatiti, jer pravda se prihvatiti mora i svi moramo poštovati odluke suda.

Ipak, znajući njega, vjerujem da ćemo ga ponovo dočekati kao i prošli put kad smo napravili ovu fotografiju", napisala je Izetbegović na Facebooku.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()