Saudin Sivro završio u policiji: Tvrdi da ga je kantonalna ministrica prijavila za ugrožavanje sigurnosti

Odbacuje navode da ministrice Muminović

18.04.2024. 21:49
  • Podijeli:
Saudin Sivro_foto_VladaKS-6454aa8bceee5.webp Foto: Vlada KS

Saudin Sivro, Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo na društvenim mrežama je saopštio da ga je resorna kantonalna ministrica Naida Hota Muminović prijavila za ugrožavanje sigurnosti.

Sivro odbacuje navode da ministrice Muminović.

“Danas u 10:30 sati sam se, u skladu sa zakonom, javio po Pozivu na adresu navedenu u Pozivu i saslušan sam u svojstvu svjedoka zbog prijave ministrice zbog navodnog ugrožavanja njene sigurnosti (član 183. Krivičnog zakona FBiH). Na saslušanje sam išao sam, bez pratnje, pravnika i advokata jer ja nisam ništa uradio pogrešno a sve što radim i što Sindikat radi, radimo u skladu sa zakonom i Statutom. Odbacio sam sve insinuacije i optužbe kao neosnovane i kazao istinu”, napisao je Sivro.

Također, za sutra Sivro najavljuje da će biti održana vanredna sjednica Skupštine Sindikata na kojoj će se, kako kaže,  donijeti odluke o daljnjoj borbi prosvjetnih radnika u KS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()