Putujemo u Ukijevu čokoladnu bajku: Koje vino da odaberemo?

Više detalja u prilogu donosi Nevena Topić.

31.03.2024. 19:56
  • Podijeli:

Vino, čokolada i kafa dobitna su kombinacija za sve sladokusce. U tome su mogli da uživaju oni koji su danas posjetili Festival tih namirnica koji je održan u Banja Luci. A tamo i nevjerovatna "Ukijeva čokoladna bajka". Dječak iz Prnjavora odškrinuo nam je vrata svog carstva izgrađenog od čokolade. 


Štiklice, torbice, autići, sovice, cvjetići. I to čokoladni - doputovali su direktno iz Ukijeve čarobne bajke.

"Nastala iz radne terapije, sada već jedna malo uspješna kompanija, prepoznatljiva po čokoladi i Urošu koji nosi jedan rijetki sindrom i nama roditeljima je bio cilj i da oni mogu da budu uspješni i da zive neki svoj san", kazala je Tanja Živković, organizator Festivala čokolade, vina i kafe.

Da li ste ljubitelji crne ili bijele čokolade? Sa šećerom ili bez? Sa voćnim punjenjem ili ipak sa nečim drugim?

"Banana, kivi, karamela, jagoda, malina, narandža, mogli bismo tako u nedogled jer ima preko 60 vrsta. Pistacija, bademi, sve i svašta, imamo organske čokolade, bez šećera, visokokvalitetne čokolade", dodala je Tanja.

A ako ste ljubitelji one sa lješnjacima, trk do štanda šarene ljelje.

"Mi smo spojili lješnjik i čokoladu. Imamo čokoladu Ana, Angelina i Petar, a nudimo i kakao krem koji je zaslađen organskim sirupom agave umjesto rafinisanog šećera. Kupci mogu da probaju domaće proizvod koji je sljubljen sa čokoladom", rekao je Siniša Pepić, proizvođač čokolade.

Kako biste upotpunili ukus čokolade, obavezno je vino. Koje vi birate - crno ili bijelo

Koje vino bolje ide uz koju čokoladu - najbolje znaju oni koji ga i proizvode.

"Čokolada crna uz sve jedno crno vino, čokolada bijela uz sva bijela vina", rekla nam je Oksana, iz vinarije iz Prnjavora.

"Imamo u ponudi i pjenušac, šampanjac koji je prvi proizveden u BiH i s kojim smo ponosni, kada izađemo na naše tržište", dodala je njena majka Nada Harjan.
Upravo to i jeste cilj - kupovina našeg - domaćih poslastica pravljenih sa ljubavlju malih preduzetnika.

"Vino je ljubav a čokolada je zadovoljstvo. Dva lijepa osjećaja, čokolada i zadovoljstvo čine život mnogo ljepšim", dodala je Oksana za kraj.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()