Prvi robot konobar stigao u Tuzlu, posluživat će goste u poznatom restoranu

Roboti konobari preuzeli su ulogu posluživanja gostiju, a jedan takav stigao je i u Tuzlu

27.12.2023. 21:50
  • Podijeli:
robot_konobar_tuizla_foto_Tuzlanski-658c35a29a236.webp Foto: Tuzlanski.ba

Vještačka inteligencija je prvi  uvedena u ugostiteljstvo.

Roboti konobari preuzeli su ulogu posluživanja gostiju, a jedan takav stigao je i u Tuzlu.  

Prvi robot konobar je početkom ljeta stigao u Derventu a njegov kolega od danas će vrijedno raditi ali i privlačiti mnogo pažnje i u Tuzli, tačnije u restoranu Saranda. Vlasnici poznatog tuzlanskog restorana predstavili su novog kolegu na svojim društvenim mrežama.

U praksi njihov osnovni posao jeste da donose narudžbe gostima i odnose prljavo suđe pomažući tako konobarima, Na ovaj način uveliko bi se trebao olakšati i smanjiti obim posla ostalom osoblju. Robot ima više nivoa za posluživanje što povećava produktivnost i brzinu usluge u restoranu.

Na jednog robota može da stane tacna omjera 60×40. Puno pažnje roboti konobari privlače i zbog njihove mogućnosti interakcije sa gostima.

Ipak, uz svu prednost koju imaju, vještačka inteligencija ne može u potpunosti zamijeniti pravog radnika već samo olakšati posao.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()