Prognoza do kraja sedmice: Temperature će ići do 25 stepeni, a onda drastično zahlađenje

Na višim planinama lokalno može biti snijega

21.03.2024. 12:25
  • Podijeli:
gradjani_vrijeme-suncano_sunce-1667221441525.webp Foto: Anadolija

Do kraja ove sedmice biće još padavina, prve od sutra navečer, a druge u nedjelju. U subotu najtoplije uz lokalno moguće ljetnih 25 °C, prognoziraju meteorolozi sa BHMeteo.ba.

"Od noći na petak pa do petka poslijepodne uz naoblačenje kiše će biti u većem dijelu zemlje. Na višim planinama lokalno može biti malo snijega. Krajem dana padavine prestaju, a navečer će dolaziti do postepenog smanjenja oblačnosti. Najviše padavina u Krajini, većinom 3 do 7 mm, a najmanje u Hercegovini gdje tokom petka moguće da bude dužih sunčanih perioda", navodi se u prognozi.

Dodali su da će jutarnja temperatura u petak biti od 4 do 8, lokalno do 10 °C. Dnevna temperatura 12 do 18, u Hercegovini 17 do 22 °C. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i toplo. Navečer i u noći na nedjelju postepeno porast oblačnosti sa sjeverozapada.

"Jutarnja temperatura u subotu 2 do 6, lokalno do 10 °C. Dnevna temperatura 16 do 22, lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 25 °C. Vjetar većinom umjeren do lokalno na udare jak jugozapadni. Nedjelja će uz naoblačenje donijeti padavine širom zemlje. Kišu, a na planinama snijeg. Zahladit će. U ponedjeljak padavine prestaju uz razvedravanje, a od utorka prema trenutnim prognozama strujanja će okretati na jugozapadna uz porast temperature ali bi se zadržalo i dalje promjenjivo vrijeme", zaključuje se u prognozi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()