Primjer svim sugrađanima: Mladi iz Gradiške organizovali akciju uređenja grada

To su uređenje parkova, izrada i postavljanje parkovskih klupa, orezivanje stabala, čišćenje pločnika, te postavljanje kanti za smeće i sortiranje otpada

23.03.2024. 10:08
  • Podijeli:
Mladi Gradiška uređenje grada-65fe91144b22f.webp Foto: Milan Pilipović

Osnovci gradiških škola, zajedno sa Komunalnim preduzećem "Gradska čistoća" te nekoliko drugih javnih preduzeća i ustanova, zasadili su ukrasno bilje na savskoj obali.

Time su započeli akciju proljećnjeg uređenja grada i obilježili 22. mart, Svjetski dan voda. Šumsko gazdinstvo "Gradiška"  doniralo je 100 sadnica ukrasnog bilja, a akciju su pomogli "Vodovod", "Tehnička škola", Gradska uprava.

"Gradska uprava Gradiška tokom cijele godine podržava aktivnosti uređenja grada, posebno početkom proljeća kada se aktivno radi na obnavljanju zelenih i drugih javnih površina", kazao je Vedran Knežević,  načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove.

U Komunalnom preduzeću "Gradska čistoća" navode da su osmislili brojne aktivnosti. To su uređenje parkova, izrada i postavljanje parkovskih klupa, orezivanje stabala, čišćenje pločnika, te postavljanje kanti za smeće i sortiranje otpada.

"Nabavili smo deset kontejnera za plastične flaše, 30 kanti za otpad,  20 plastičnih kontejnera, dopunili zasade jednogodišnjih biljaka, obnovili parkove. U posljednjih nekoliko godina ukupno je zasađeno 5 000 struka jednogodišnjeg cvijeća i ukrasnih stabala", kazala je Renata Obardović Popovoć, direktora “"Gradske čistoće", pišu "Nezavisne".

U gradiškim parkovima najzastupljeniji su lipa i platani a on novih zasada crvenolisna šljiva, indijski jorgovan i jasen. Proljećna akcija uređenja grada zvanično će trajati do 24. aprila,  kada se obilježava Dan grada Gradiška.

Akcija u Seferovcima

Mještani Seferovaca u Lijevče polju organizovali su akciju na uređenju svoga sela. Oni su pokupili smeće pored puteva i na drugim mjestima a komunalci su se obavezali da ga odvezu. Prethodnih godina slične akcije organizovali su i stanovnici Petrovog sela te još nekoliko naselja u Lijevču i Potkozarju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()