Ovogodišnji slogan nedjelje Crvenog krsta je “Porodica humanosti”

Prvi paketi, već tradicionalno, stigli su danas na adresu akušerskog odjeljenja Kliničkog centra u Banjaluci, i to za one najmlađe

08.05.2024. 20:40
  • Podijeli:

8. maj se od 1948. godine, širom svijeta obilježava kao Svjetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Ove godine, Crveni krst Republike Srpske obilježiće Svjetski dan i Nedjelju Crvenog krsta, pod sloganom „Porodica humanosti“, od 8. do 15. maja, a planirane su i brojne aktivnosti.

Prvi paketi, već tradicionalno, stigli su danas na adresu akušerskog odjeljenja Kliničkog centra u Banjaluci, i to za one najmlađe.

"Svaki gest dobre volje, svaka lijepa riječ puno znači, a kamoli neki poklon koji dobiju i koji uručimo na samom izlasku iz bolnice sa zdravom bebom", kazala je pedijatar Veroslava Milošević.

Ovogodišnji slogan Nedjelje Crvenog krsta, “Porodica humanosti”, naglašava važnost  posvećenosti Crvenog krsta Republike Srpske pružanju pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

"Obilazićemo porodice socijalno ugrožene u nekoliko mjesnih organizacija Crvenog krsta, uglavnom prigradskih i seoskih područja i uručiti odjeću, obuću, prehrambene pakete, higijenu", izjavila je Željkica Ilić, sekretar gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka.

Da bi se sve to realizovalo, pored finansija, neophodni su i volonteri, stub i snaga ove organizacije jer bez njihovog doprinosa ništa ne bi bilo moguće.

"Crveni krst pruža osjećaj pripadnosti, ali generalno čitavom stanovništvu može da pruži osjećaj sigurnosti da ljudi nisu sami, da je Crveni krst uvijek tu da im pruži pomoć. I ova akcija, i druge akcije, meni lično hrane dušu i zaista čine da se osjećate ispunjeno i pruža neku pozitivnu energiju", poručila je Jelena Petrušić, volonter Crvenog krsta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()