Praznovjerje kod nas: Da li, kada vas svrbi lijevi plan, očekujete novac?

Dugačak je spisak

29.09.2023. 20:04
  • Podijeli:

Da li, kada vas svrbi lijevi plan, očekujete novac? Ili, kada se udarite u lakat, brže-bolje pospremite kuću, jer će vam doći gosti?

Ukoliko ste potvrdno klimnuli glavom, slijedi priča samo za vašu dušu.

Prosuta kafa. Nekome razlog za nepotrebno čišćenje, a nekome, novčani dobitak. Ali, samo ako prethodno niste torbu spustili na pod.

Ako ste pazili na to i ako ćemo, ovaj put, novčani dobitak poistovjetiti s radošću, ne bi bilo loše da razbijemo i jednu čašu, čisto da se osiguramo. A ako, ipak, ništa od toga ne ispuni svoj zadatak, tu je nos da zasvrbi, jer ko gubi, ima pravo da se ljuti. 

O praznovjerju u našem društvu opširnije pogledajte u prilogu Sanje Krasić Božić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()