Poslodavci "prodaju" zakonski minimum kao benefit

Kako zakonski minimum, a benefit? Kako pitanja lične prirode, a razgovor za posao?

21.08.2023. 20:15
  • Podijeli:

Redovna plata. Prijava. Topli obrok. Dva slobodna dana u toku sedmice. Da li vam ovo zvuči kao posao iz snova? Ako ste potvrdno klimnuli glavom, sačekajte.

"Sve su to zakonska prava koja niko ne može da ih uskrati, ne može niko na takav način da postavlja uslove, jer su to opšte poznate stvari koje su zakonom regulisane i nijedan poslodavac ne može te neke stvari, koje je po zakonu dužan da radi, da nameće kao neku vrstu benefita prema nekom radniku", poručuje generalni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske, Goran Stanković.

A na putu da ostvarite minimalna zakonska prava, koja će vam poslodavci vrlo rado servirati kao benefite, obično morate da položite pismeni i usmeni dio ispita.

Pitanja - jednostavna... ... bračno stanje, od kada, da li imate djece, njihova imena, datumi rođenja?" ...a, da li i neophodna?

"Neka su aposolutno nezakonita, a druga neodgovarajuća poslu kojim bi taj neko trebao da se bavi. Nažalost, često smo imali situaciju da li radnica planira da se uda, da li da ostaje u drugom stanju, da li da rađa više djece", dodaje Stanković.

A, šta kažu poslodavci?

Više u prilogu Sanje Krasić Božić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()