Porodica Dobraš dobila je novi krov nad glavom

Dragomir je u invalidskoj penziji koja je Dobrašima jedini izvor primanja

05.01.2024. 20:55
  • Podijeli:

Tročlana porodica Dobraš nadomak Banjaluke, zahvaljujući ljudima dobrog srca, dobila je novi krov nad glavom, pa će tako Božić dočekati na toplom i sigurnom mjestu. Nevena Topić.

Staru trošnu kuću zamijenila je nova, pa će tako ova tročlana porodica najradosnjiji hrišćanski praznik dočekati onako kako to dolikuje, u toplini svoga domu. Osmjeh sa lica danas ne skida osmogodišnji Slaviša, koji je dobio svoju sobu, ali i mnoštvo drugih poklona.

„Igračke, laptop. Obećao sam da ću proći peticom", rekao je Slaviša.

Dragomir je u invalidskoj penziji koja je Dobrašima jedini izvor primanja.

„Zadovoljan sam, ko ne bi bio zadovoljan, gdje sam živio ovo je što kažu premija. Hvala im od srca svima. Kada vidim da je on zadovoljan i veseo i ja sam odmah", kazap je otac Dragomir.

Za Dragomira, njegovu suprugu i malog Slavišu izgradnja kuće započela je prije skoro dvije godine.

„Odvojili smo novac koji je bio neophodan da se sagradi ova kuća, a naravno ono što je najvažnije da ostanu svi zajedno na okupu, da dijete ostane u okviru porodice i da ima adekvatne uslove i sada smo se uvjerili da je to tako“, navodi Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BIH.

U suprotnom, mali Slaviša imao bi drugačiju sudbinu.

„Trebalo je da im se obezbijedi kuća, stambeno pitanje kako ne bi došlo do situacije da se dijete mora izuzeti iz porodice i smjestiti u neku hraniteljsku porodicu ili dom.Ovi ljudi će biti u svojoj novoj kući i imaće da uživaju njih troje zajedno, ovo je jedna divna i skladna porodica, trude se jedni oko drugih ali nisu imali mogućnosti da budu zbrinuti", pojašnjava Irena Joldžić, direktorka Centra za socijalni rad Banjaluka.

Danas imaju, pa će tako Božić, ali i svaki naredni praznik, dočekivati onako kako dolikuje, u sopstvenom domu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()