Specijalitet grada: Ovo je priča o banjalučkom ćevapu

Najukusniji i najbolje pripremljeni ćevapi se pripremaju na drvenom uglju od hrastovog ili bukovog drveta

17.12.2023. 20:33
  • Podijeli:

Što se tiče narednog priloga sreća pa ne osjetimo miris, mada i slika će biti dovoljna da ogladnimo. Prema istorijskim zapisima, ćevapi su specijalitet koji potiče s Balkana, posebno s našeg područja, Srbije i Hrvatske. Gradovi Banjaluka i Sarajevo pokrenuli su inicijativu za brendiranje i zaštitu ćevapa kao autohtonog domaćeg proizvoda koji godinama predstavlja njihov zaštitni znak i deliciju koju turisti ne propuštaju.

Najukusniji i najbolje pripremljeni ćevapi se pripremaju na drvenom uglju od hrastovog ili bukovog drveta. Ovaj nadaleko prepozatljiv miris u nekim banjalučkim ćevabdžinicama širi se već od pet ujutru. Ćepave uz sočnu i meku lepinju koja se topi u ustima je najlakše pojesti, a čini se kao da je najteže saznati tajnu dobrih ćevapa.

Više u video prilogu!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()