Policija RS provjerava dokumentaciju u vezi sa izgradnjom teniskih terena u Banjaluci

Portparol MUP-a Mirna Miljanović potvrdila je za Capital da policijski službenici postupaju po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva

29.03.2023. 13:30
  • Podijeli:
sportski_open_srpska_capital 1-642420f658e08.webp Foto: Capital

Kriminalistički inspektori MUP-a Republike Srpske po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala izuzeli su danas dokumentaciju iz Gradske uprave Banjaluka vezanu za izgradnju teniskih terena za potrebe ATP turnira „Srpska open“, potvrđeno je za CAPITAL iz MUP-a RS.

Portparol MUP-a Mirna Miljanović potvrdila je za Capital da policijski službenici postupaju po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva.

„Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala na osnovu prijave narodnog poslanika Nebojše Vukanovića izdalo je nalog za postupanje našim policijskim službenicima i po tom nalogu se postupa“, kaže Miljanovićeva za CAPITAL.

Podsjećamo, portal CAPITAL mjesecima unazad pisao je o nepravilnostima vezanim za izgradnje teniskog kompleksa na kojem će se uskoro odigrati ATP 250 turnir „Srpska open“.

U tekstovima smo upozoravali na nepostojanje neophodnih dozvola, regulacionog plana i netransparentnost izbora izvođača. Izvođače radova je birao Teniski savez RS, što je urađeno samo sa ciljem da država zaobiđe Zakon o javnim nabavkama. Koliko je poznato, radove izvodi 20 preduzeća koje je birao Teniski savez RS.

U infrastrukturu u i oko parka Mladen Stojanović trenutno se ulaže više od 23 miliona KM od čega će najviše, 18 miliona KM biti uloženo u sportski teren/ arenu za potrebe ATP turnira “ Srpska open”.

Grad Banjaluka planom kapitalnih investicija u ovoj godini planira da izdvoji ukupno 16,5 miliona KM, od čega će 10 miliona biti iz kredita, uz budžeta 1,5 milion KM, a pet miliona iz “ostalih” izvora. Vlada RS izdvaja tri miliona KM.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je nedavno bezuspješno pokušao da od Skupštine grada dobije podršku za poteze i odluke koje je povlačio i donosio tokom izgradnje teniskih terena za turnir „Srpska open“. O tome je CAPITAL pisao u tekstu Stanivuković za „Srpska open“ nema podršku ni partijskih kolega

ATP turnir “Srbija open” se privremeno seli u Banjaluku, na period od godinu dana sa ciljem da se tokom tog perioda renovira teniski centar “Novak” u Beogradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()