Pažljivo na putu: Magla i odroni otežavaju vožnju

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

24.10.2023. 07:22
  • Podijeli:
vozač pixabay-644f6be2ec938.webp Foto: Pixabay

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suvom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. 

Slabije magle ima mjestimično u kotlinama, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. I dalje skrećemo pažnju na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, preporučuju iz BIHAMK-a.

Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci) saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu M-17 kod Žepča, tako da se na mjestu radova saobraća naizmjenično i često se formiraju duže kolone vozila.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()