Patrijarh Porfirije: Svi treba da vaskrsnemo iznutra kao pojedinci i kao narod i svakoga dana da budemo bolji

Porfirije Porfirije se na kraju praznične arhijerejske liturgije kratko obratio vjernicima i čestitao im Vaskrs

05.05.2024. 09:55
  • Podijeli:
ponošnja vaskršnja liturgija, hram svetog save, vaskrs, uskrs, patrijarjh porfirije - 5 maj 2024 - foto Antonio Ahel ATAImages (4)-663718090c5f8.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Patrijarh srpski Porfirije poručio je na vaskršnjoj liturgiji, u Hramu Svetog Save na Vračaru, da svi treba da vaskrsnemo iznutra kao pojedinci, ali i kao narod i svakoga dana budemo bolji i imamo međusobno razumijevanje.

Porfirije Porfirije se na kraju praznične arhijerejske liturgije kratko obratio vjernicima i čestitao im Vaskrs.

"Neka je srećan i blagosloven, braćo i sestre, današnji dan i praznik - da smo svi blagosloveni, blagoslovom vaskrslog Hrista. I njegovim blagoslovom da vaskrsnemo i mi iznutra, da uvijek zajedno budemo njegovi. Da vaskrsnuvši u njemu, vaskrsnemo i kao pojedinci, ali i kao narod. Svakoga dana, da budemo bolji od sebe. Živjeli, neka Bog da dobro zdravlje, ljubav i međusobno razumijevanje - Hristos vaskrse", poručio je patrijarh Porfirije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()