Park miriše na Festival cvijeća!

Najveći broj izlagača do sada i neobične sorte cvijeća ovaj festival svrstvaju u jednu od najljepših banjalučkih atrakcija

07.04.2023. 19:14
  • Podijeli:

Festival cvijeća koji će trajati do 9. aprila otvoren je u Parku ''Petar Kočić'' u okviru manifestacije ''Banjalučko proljeće''. Najveći broj izlagača do sada, i neobične sorte cvijeća, ovaj festival svrstvaju u jednu od najljepših banjalučkih atrakcija.

Da je proljeće pokucalo na vrata dokaz su i ovi izlagači u banjalučkom parku. Šareno cvijeće, tulipani, ruže, ljubičice krase više od deset štandova. Među morem nama poznatih i omiljenih, tu su i neke rijetke kulture iz uvoza.

"Tu su tipa kamelije, fotinije..to su biljke koje uvozimo, a biljke koje proizvodimo su drvoredne sadnice platana, lipe, javora, japanske trešnje, magnolije", kaže Slađana Bumbić Damjanović jedna od izlagača.

Rezano ili ono za saksije, žuto ili roze, malo ili veliko, ma šta vam duša poželi. Banjalučanima ali i drugim posjetiocima dostupan je širok asortiman cvijeća.

"Od rezanog cvijeća trenutno tulipane, ruže, margarete, sve ono iz cvjećare, a od saksijskog uglavnom sada vanjsko bilje koje se sadi vani, cvjetnice, biljke koje ne cvjetaju i slično", objašnjava nam Ivana radnica iz cvjećare.

"Imam zaista raznoliku ponudu trajnica do sukulenata, kaktusa, drevnastih biljaka, začinskih biljaka, aromatičnih", rekla je Krstina Antonić, jedna od izlagača iz Prijedora.

Biljke koje su zbog lakog održavanja sve više tražene su sukulenti, a puna dva štanda ih ima Nikola Jelić.

"Prvenstveno se bavimo uzgojem sukulenata, zimootpornih seduma, čuvarkuća i bude tu još svašta ponešto. Posebno sukulente, njih uvijek stavljam na prvo mjesto zato što su još uvijek slabo zastupljeni na našim prostorima i onda nam je drago da imamo priliku i njih da pokažemo, da postoji i ta vrsta cvijeća”, kazao je Nikola Jelić, koji je svoje kulture donio iz banjalučkog rasadnika.

Festival cvijeća u Banjaluci otvoren je do kraja vikenda, a ovu cvjetnu čaroliju sutra će upotpuniti pravljenje vjenčića od vrbovog pruća.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()