Osumnjičen za nelegalnu eksploataciju šljunka: Budžet RS oštetio za 150.000 KM

Protiv lica iz Dervente podnesen je izvještaj

30.12.2022. 16:30
  • Podijeli:
sljunak-ilustracija.jpg

Protiv jednog pravnog lica iz Dervente i ogovornog lica podnesen je izvještaj dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je vađenjem šljunka i njegovom prodajom, kao i prodajom betona ostvarilo protivpravnu imovinsku korist od 2,8 miliona KM, a budžet grada Doboja i Republike Srpske oštetilo za 150.000 KM.

"Za odgovorno lice u navedenom pravnom licu postoji osnov sumnje da je od maja 2017. godine do marta 2021. godine, u namjeri da privrednom društvu pribavi protivpravnu imovinsku korist, bez dobijanja odobrenja nadležnih institucija obavljalo privrednu djelatnost iskopa i vađenja prirodnog šljunka sa više parcela uz vodotok rijeke Bosne na području grada Doboja, te prodaje prirodnog šljunka i pijeska, kao i proizvodnju i prodaju betona", saopšteno je iz Policijske uprave Doboj, koja je i podnijela izvještaj tužilaštvu.

Izvještaj je podnesen o izvršenom krivičnom djelu protiv jednog pravnog lica iz Dervente i odgovornog lica u istom zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo nezakonito postupanje u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnom djelom protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogastava i dobara od opšteg značaja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()