Oprez! Rasuti žar ponovo izaziva požar, vatrogasci ne odmaraju

Tri prethodna niska šumska požara u bratunačkoj opštini obuhvatila su oko hektar rastinja i bjelogorične šume na strmim i izuzetno nepristupačnim terenima.

05.04.2024. 15:30
  • Podijeli:
Vatrogasci Bratunac-6390e7a8d8cfd.webp Foto: Spasilačka jedinica Bratunac

Bratunački vatrogasci još dežuraju na požarištima kod Krasanpolja i Konjević Polja gdje se ruše deblja stabla koja i dalje tinjaju, iako je kiša ranije ugasila sva tri niska šumska požara na području opštine.

U Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Bratuncu kažu da kiša nije ugasila vatru na debljim stablima koja i dalje tinja, a od rasutog žara ponovo počinje da se širi požar.

Vatrogasci su juče tri puta gasili takve požare kod Konjević Polja i dva puta kod Krasanpolja, a danas su ponovo angažovani, jer se pojavio dim na nekim dijelovima požarišta, gdje su pala stabla od kojih se žar rasuo i zapalio šiblje.

Tri prethodna niska šumska požara u bratunačkoj opštini obuhvatila su oko hektar rastinja i bjelogorične šume na strmim i izuzetno nepristupačnim terenima.

Srebrenički vatrogasci juče su jednom intervenisali na požarištu kod Skelana, gdje se ponovo pojavila vatra nastala od žara sa stabala. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()