Općina Stari grad povećala stipendije za učenike i studente

Poziv objavljen na sajtu Općine, a stipendije su 150 i 200 KM, posebna pažnja poklonjena učenicima koj isu se opredjelili za stare zanate

23.10.2023. 15:31
  • Podijeli:
općina_stari.grad-sarajevo_općina stari grad 1-6463671976f7b.webp Foto: Općina Stari grad Sarajevo

Općina Stari Grad raspisala je tri javna poziva za stipendiranje učenika i studenata u visini stipendija od 150 i 200 KM mjesečno.

Općina Stari Grad Sarajevo raspisala je danas tri javna poziva za stipendiranje učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2023/24 godini. Priliku za stipendiranje dobit će nadareni učenici i studenti, učenici i studenti iz porodica boračke populacije, te učenici koji su se opredijelili za izučavanje starih zanata i deficitarnih zanimanja.

Općina Stari Grad Sarajevo na ovaj način nastavlja sa ulaganjem u obrazovanje mladih i nadarenih učenika i studenata, te im pruža značajnu podršku u vidu mjesečnog stipendiranja, u narednih devet mjeseci.

Značajno je istaći i da su stipendije za učenike i studente u Starom Gradu od prošle godine uvećane, pa tako mjesečne stipendije za učenike iznose 150 KM, za studente 200 KM, a za one koji izučavaju stare, deficitarne zanate također 200 KM.

Podsjećamo, u školskoj/akademskoj 2022/23. godini Općina Stari Grad Sarajevo stipendirala je 389 učenika i studenata, za što je iz budžeta izdvojeno više od 600.000 KM.

Svi javni pozivi za stipendiranje učenika i studenata iz Starog Grada otvoreni su narednih 15 dana, a detaljnije informacije se mogu dobiti u nadležnim službama: Služba za obrazovanje, kulturu i sport (033/282-324 i 282-365) i Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu (033/282-372). Detalji javnih poziva mogu se pronaći na općinskoj web stranici www.starigrad.ba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()