Oko 100 spasilaca i građana traga za drugim nestalim mladićem kod Stoca

Federalna uprava civilne zaštite se, na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, uključila u potragu za nestalim mladićima

13.02.2024. 19:09
  • Podijeli:
Stolac_potraga_foto_FUCZ-65cb7e354f689.webp Foto: FUCZ

Nastavljena je potraga za drugim nestalim mladićem, nakon što je iz rijeke Bregave kod Stoca izvučen automobil sa tijelom za koje se pretpostavlja da je jedan od mladića.

Federalna uprava civilne zaštite se, na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, uključila u potragu za nestalim mladićima koji su automobilom sletjeli u rijeku Bregavu na lokalitetu Pitića brijeg na području Stoca.

Nakon što se stolačkoj policiji jučer obratila majka jednog od mladića za kojeg se pretpostavljalo da se nalazio u automobilu koji je sletio u rijeku Bregavu i prijavila da njen sin nije došao kući, te da je nedostupan na telefon kao i drugi mladić koji se nalazio s njim u automobilu, organizirana je potraga.

Ove sumnje potkrijepili su i tragovi automobila koji su uočeni jučer ujutru na lokaciji Pitića brijeg.

FUCZ, odmah je po zahtjevu, angažovala i uputila tim sa spasiocima, pripadnicima federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i  pod vodom sa roniocima i potrebnom opremom na lokaciju na kojoj se odvijala potraga.

Usljed padavina potragu je uveliko otežavala mutna i nabujala rijeka Bregava, a po dolasku tima FUCZ već je pao mrak te je i vidljivost uveliko bila smanjena pa je odlučeno da će se potraga nastaviti danas u ranim jutarnjim satima.

Potraga je nastavljena rano jutros a nakon što su obavljene sve pripremne radnje i kontrolni zaroni, uključena je i dizalica i potrebna oprema, te je, u skladu sa operativnim planom, tim FUCZ vodio operaciju izvlačenja automobila u koordinaciji sa ostalim službama uključenim u potragu.

U 10:35 sati iz rijeke Bregave je izvučen automobil u kome se nalazilo jedno tijelo za koje će se naknadnom istragom utvrditi identitet i da li pripada jednom od nestalih mladića.

U potragu su, osim pripadnika Federalnih specijaliziranih jedinica, uključeni i pripadnici policije, ronilačkih klubova Mostar i Explorer, ISS-a Mostar, GSS iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog, DVD Stolac i drugi.

Spasioci nastavljaju potragu za drugim nestalim mladićem, saopćeno je iz FUCZ-a.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()