NiP poziva Policijsku upravu Stari Grad na pojačane mjere

Verbalni napad na sekretara mjesne zajednice uoči referenduma za opoziv načlenika općine Stari Grad

19.07.2023. 12:09
  • Podijeli:
općina_stari.grad-sarajevo_općina stari grad 1-6463671976f7b.webp Foto: Općina Stari grad Sarajevo

Narod i pravda Stari Grad poziva Policijsku stanicu Stari Grad na pojačane preventivne mjere s ciljem zaštite sigurnosti građana i službenih lica općine i održavanja javnog reda i mira uoči zakazanog referenduma opoziva načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

"Današnji verbalni napad i prijetnje upućene sekretaru mjesne zajednice S.Dž. prilikom vršenja redovnih poslova i zadataka na terenu, najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da reagiraju i procesuiraju počinioce", poručuju iz NiP Starog Grada.

Ističu, potom, kako napadi, zastraživanja i prijetnje ne smiju biti sredstva koja imaju za cilj onemogućavanje sprovođenja referenduma za opoziv načelnika Hadžibajrića koji će biti održan u nedjelju, 23. jula.

"Općinska organizacija Narod i Pravda gaji iskren odnos prema stvarima i događajima i nikad se neće libiti da kritikuje, ali i da zaštiti one koji zakonito rade svoj posao", dodaju u saopćenju.

Za kraj, Narod i Pravda Stari Grad izražava punu podršku državnim službenicima i namještenicima u savjesnom, stručnom i nepristranom obavljanju poslova u skladu sa zakonom i drugim propisima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()