Nikšić nakon smjene Izetbegović: KCUS treba biti u funkciji građana

Očekujem da će buduće rukovodstvo ovu ustanovu voditi poštujući prava svih, a ne samo povlaštenih uposlenika, ali i da će oni morati poštovati svoje obaveze, poručkio Nikšić

27.11.2023. 18:34
  • Podijeli:
kcus_pixsell 1-6564d10818510.webp Foto: Pixsell

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu smijenio je Sebiju Izetbegović sa čela ove zdravstvene ustanove. Na mjesto v.d. direktora imenovan je Alen Pilav. O smjeni Izetbegović i imenovanju Pilav oglasio se federalni premijer Nermin Nikšić.

“KCUS treba biti u funkciji građana. Zdravstvo u Bosni i Hercegovini je komplikovan i složen sistem. Zato je vrlo važno da građani znaju da će potrebe pacijenata uvijek biti osnovni cilj i važnije od ušteda. Na kraju, KCUS-u novac i dajemo kako bi pacijenti imali najbolje uvjete liječenja, a ne da štedimo dok pacijenti sami kupuju ono što bi morali od bolnice dobiti.

Očekujem da će buduće rukovodstvo ovu ustanovu voditi poštujući prava svih, a ne samo povlaštenih uposlenika, ali i da će oni morati poštovati svoje obaveze.

Liječenje nikome neće biti uskraćeno.

Dr. Alenu Pilavu želim mnogo sreće u radu na poziciji v.d. generalnog direktora i zahvaljujem mu se što je prihvatio da se uhvati u koštac sa brojim problemima i izazovima na KCUS-u. Poznajući dr. Pilava, siguran sam da će iskoristiti svoje veliko znanje i iskustvo da do izbora generalnog direktora pokrene promjene koje će od KCUS-a napraviti mjesto savremenog liječenja pacijenata”, napisao je Nikšić.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()