Nije podržana inicijativa o zaštiti Partizanskog groblјa u Mostaru

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela neće preuzeti dužnost čuvanja i zaštite objekta Partizansko groblјe u Mostaru

27.07.2022. 13:19
  • Podijeli:
antifasiti-mostar-anadolija-1-.jpg

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH na 19. sjednici nije podržala zastupničku inicijativu Edite Đapo kojom se zadužuje Direkcija za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) da preuzme dužnost čuvanja i zaštite objekta Partizansko groblјe u Mostaru.

Zajednička komisija nije podržala ni zastupničku inicijativu Mirjane Marinković Lepić kojom se nalaže Vijeću ministara BiH da u roku od 30 dana u parlamentarnu proceduru uputi izmjene Zakona o graničnoj kontroli Bosne i Hercegovine, kojim bi se jasno propisalo koje su institucije nadležne za uklanjanje nepropisno postavlјenih tabli, zastava i drugih vrsta oznaka na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini te obezbijedi izmjene Pravilnika o formi, sadržaju oznaka i druge saobraćajne signalizacije kojim se označavaju granični prelaz i njegovo područje, blizina granične linije, kao i način postavlјanja tih oznaka i signalizacije i drugih podzakonskih akata u skladu sa navedenim izmjenama Zakona.

U skladu s Poslovnikom, s dnevnog reda Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH skinuta je tačka koja se odnosi na razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine, prva faza u nadležnoj komisiji, skraćena procedura, čiji je predlagač poslanica Mirjana Marinković Lepić, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamenta BiH. 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()