Nedozvoljeno trgovao cigaretama i duvanom, UIO oduzela robu

Procijenjena tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe iznosi 64.000 KM

07.03.2023. 12:58
  • Podijeli:
Oduzet duhan i cigarete-640721c699fbf.webp Foto: UIO

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji „BLOK II“ oduzeli su 179 kg sitno rezanog duVana kao i 4.858 paklica različitih cigareta ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 64.000 KM.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UIO su na području u regionalnog centra Tuzla proveli akciju kodnog naziva „BLOK II“. 

"Tom prilikom je identifikovano lice koje se bavi nedozvoljenim prometom akiciznih proizvoda, te je izvršen pretres putničkog motornog vozila, stambenog objekta i pomoćnih objekata. Prilikom aktivnosti na terenu pronađena je i privremeno oduzeta veća količina duvanskih proizvoda: 179 kg sitno rezanog duvana za pušenje i 4.858 paklica raznih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje. Procijenjena tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe iznosi 64.000 KM", saopšteno je iz UIO.

Protiv osumnjičenog lica će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210a Krivičnog zakona BiH.

"U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana UIO od strane Američke ambasade u BiH putem programa EXBS", napominju iz UIO.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()