Nastupaju praznici: U Republici Srpskoj šest neradnih dana

U dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije...

29.04.2024. 13:09
  • Podijeli:
saborni hram hrista spasitelja u banjaluci, banjaluka - 2021 - Dejan Rakita PIXSELL-66012ccbc4231.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

U Republici Srpskoj u srijedu i četvrtak, 1. i 2. maj, biće neradni dani zbog obilježavanja Međunarodnog praznika rada, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Neradni dani biće i 3, 5. i 6. maj povodom vaskršnjih praznika, kao i 9. maj kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom.

U dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Načelnik opštine odnosno gradonačelnik će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave obavezni da rade i u dane praznika i u kom obimu radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.

U dane Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće 3, 5. i 6. maj.

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()