Najveći u BiH: U Banjaluci danas počinje Sajam turizma

Na sajmu se očekuje učešće domaćih i izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Kipra, Turske, Grčke i drugih zemalja EU.

01.03.2024. 07:39
  • Podijeli:
tvrdjava-Kastel-7.jpg Foto: SeeSrpska

U Banjaluci će danas biti otvoren Četvrti međunarodni sajam turizma koji će okupiti više od 150 domaćih i inostranih izlagača, a otvaranju će prisustvovati i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.

Na sajmu se očekuje učešće domaćih i izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Kipra, Turske, Grčke i drugih zemalja EU.

Ministar Šulić istakao je da Međunarodni sajam turizma mnogo znači za promociju Republike Srpske.

On je naveo da će sajam biti organizovan na oko 1.500 metara kvadratnih, a najveći prostor je zakupila Crna Gora.

"To govori da im je vjerovatno stalo do turista koji dolaze iz Republike Srpske i Federacije BiH na crnogorsko primorje", rekao je juče Šulić.

Iz Turistička organizacija Republike Srpske /TORS/ najavljeno je da će na ovom sajmu predstaviti ponudu avanturističkog turizma Srpske.

"S obzirom da je sajam svojevrsna najava promocije predstojeće ponude u proljetnim i ljetnim mjesecima, akcenat će biti stavljen na rafting, planinarenje i paraglajding, ali i na eko-etno ponudu, banjske centre, nacionalne parkove i ljetnu ponudu u planinskim centrima", naveli su iz TORS-a.

Osim toga, biće predstavljena i turistička dešavanja i manifestacije u Srpskoj.

Na 30 metara kvadratnih izložbenog prostora TORS-a, svoju ponudu predstaviće lokalne turističke organizacije opština i gradova Republike Srpske.

Koordinator sajma Branka Branković rekla je da je akcenat stavljen na banjski turizam, da će biti puno predstavnika banja iz regiona, ali da će na sajmu učestvovati i izlagači iz Turske i Grčke.

Ona je navela da će ova trodnevna sajamska manifestacija dati Banjaluci još veći značaj kao turističkom mjestu.

Grad partner ovogodišnjeg sajma je Herceg Novi, koji će u grad na Vrbasu donijeti delicije i gastronomsku i vinsku ponudu.

I Turistička organizacija Bijeljina imaće svoj štand na Sajmu turizma u Banjaluci na kojem će biti promovisani turistički potencijali Bijeljine putem video-materijala i brošura, najavljeno je iz ove organizaije.

Sajam će zvanično biti otvoren u 13.00 časova u Sportskoj dvorani "Centar", a izjave za medije u 12.40 časova. Otvaranju sajma će prisustvovati i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Posjetioci će moći da obiđu sajam od 10.00 do 18.00 časova, a za njih će biti organizovane i nagradne igre sa poklon putovanjima, specijalni sajamski popusti, te degustacije delicija sa različitih podneblja.

Ova sajamska manifestacija održava se u organizaciji kompanije "RS konsalting end trejd" uz institucionalnu podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i grada Banjaluka kao domaćina.

Sajam će trajati do 3. marta, a ulaz će biti besplatan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()