Najavljeno mirno okupljanje ispred Zavoda Pazarić

Ponoviti će ranije izrečene zahtjeve

19.08.2023. 09:10
  • Podijeli:
nasilje pazaric screenshot al jazeera-64dcc12195dec.webp Foto: Al Jazeera

Unija osoba i organizacija osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine, organizuje mirno okupljanje ispred Zavoda Pazarić u subotu 19.8.2023. u 15 sati, saopćeno je.

“Pozivamo sve osobe sa invaliditetom, kao i sve građane koji žele da iskažu solidarnost sa nama, da prisustvuju ovom skupu. Želimo da svojim prisustvom iskažemo podršku svim osobama koje borave u Zavodu i njihovim porodicama, kao i svim časnim i požrtvovanim uposlenicima koji svoj posao rade profesionalno i sa puno empatije”, navode u saopćenju za javnost.

“Želimo da pošaljemo poruku da naše društvo i institucije moraju imati nultu toleranciju na bilo kakav oblik nasilja i da počinioci istog moraju biti adekvatno sankcionisani. Otkaz jednoj uposlenici nije rješenje problema. Mjesecima tražimo smjenu direktora Zavoda, kojeg smatramo odgovornim za dešavanja u koja je javnost imala uvid. Reakcija nadležnih je izostala”, dodaju iz Unije.

Dodali su da će ponoviti ranije izrečene zahtjeve o kojima se Vlada FBiH i dalje nije očitovala i poručuju:

“Molimo sve koji planiraju doći na skup, da ne nose i ne upotrebljavaju bilo kakve pištaljke, vulvuzele, sirene ili bilo koje druge uređaje koji proizvode zvuk!!! Ne želimo da na bilo kakav način uznemirujemo korisnike u Zavodu Pazarić. Želimo miran i dostojanstven skup na kojem ćemo pokazati čitavoj zajednici da smo vidljivi, da smo ujedinjeni, da smo spremni da savladamo sve izazove koji su pred nama i da istrajemo u borbi za prava osoba sa invaliditetom!!!”, zaključili su u saopćenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()