M:tel uvećao dobit u 2023. za više od 250 miliona KM

Rekordni poslovni rezultati

29.02.2024. 14:29
  • Podijeli:
Metel_foto_ Pr Mtel-65e086aea22fd.webp Foto: PR Mtel

Iza kompanije m:tel je izuzetno uspješna poslovna godina, sa rekordnim finansijskim rezultatima i ostvarenom dobiti od 332,39 miliona konvertibilnih maraka, što je rast od 250,12 miliona konvertibilnih maraka, odnosno 304% u odnosu na rezultat ostvaren u 2022. godini. EBITDA kompanije je uvećana za 292,7 miliona konvertibilnih maraka u odnosu na isti period prošle godine.

Strateškim odlukama menadžmenta kompanije postavljen je novi pravac u poslovanju koji je za rezultat imao impresivne rezultate u svim segmentima. Odlukama o prodaji antenskih stubova i novim akvizicijama ostvareni su ciljevi osnaživanja tržišne pozicije kompanije, povećanja profitabilnosti i finansijske konsolidacije.

Dobit m:tel-a bi za 2023. godinu, ne računajući vanredni prihod postignut prodajom antenskih stubova, iznosila 93,41 milion konvertibilnih maraka, što je za oko 13,5% više u odnosu na prethodnu godinu, što je dovoljan finansijski pokazatelj stabilnog rasta kompanije.

Ukupni prihodi kompanije m:tel-a za 2023. godinu iznose 760,9 miliona konvertibilnih maraka i uvećani su za 294,4 miliona konvertibilnih maraka, što je povećanje od 63,11% u odnosu na ukupne prihode ostvarene u prethodnoj godini. Ukupni troškovi uvećani za oko 16,73 miliona KM, odnosno oko 4,47% u odnosu na prethodnu godinu, što je uzimajući u obzir stopu inflacije neznatno povećanje.

Menadžment kompanije je strateškim odlukama, i pored turbulentnih i zahtjevnih ekonomskih i geopolitičkih okolnosti, doprinio maksimalnom rastu i razvoju kompanije, liderskoj poziciji među telekom operaterima u BiH kako u tržišnom tako i u društveno odgovornom poslovanju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()