Medicinski fakultet nije dostavio uvjerenje o položenim ispitima Sebije Izetbegović

Saga se nastavlja

18.01.2023. 14:50
  • Podijeli:
Senat_UNSA_Skrijelj_foto_UNA-63c7f9002c472.webp Foto: UNA

Na osnovu člana 61 Zakona o visokom obrazovanju, člana 59 Statuta UNSA, na 33 vanrednoj sjednici usvojili smo zaključak da ad hoc Komisija medicinskog fakulteta nije ispunila zaključke i nije dostavila uvjerenje o položenim ispitima Sebije Izetbegović, kazao je danas na pres konferenciji rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.

"Nije dostavljena valjana isprava vezana za postupak ekvivalencije ispita, dostavili su samo dva papira ispisana rukopisom, i kopiju indeksa iz Zagreba. Dakle nisu dobili uvjerenje o položenim ispitima. Univerzitet je zaključio da će po okončanju radnje Senat UNSa imenovati komisiju koja ima zadatak da istraži dokumentaciju, a onda Rektoratu i Senatu da predloži odluku", pojasnio je Škrijelj.

Istakao je da Senat poziva na transparentnost provjera akademskih karijera bez želje da povrijedi bilo čije pravo u akademskoj karijeri. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()