Maloljetni pacijent transportovan iz Trebinja u Beograd

Riječ je o pacijentu M.B. (17), državljaninu Srbije, sa dijagnozom politraume, krvarenja u subarahnoidalnom prostoru, kontuzijom mozga i prelomom butne kosti

04.05.2024. 20:09
  • Podijeli:
jzu-bolnica-trebinje-facebook-foto.jpg

Helikopterski servis Republike Srpske danas je iz trebinjske Bolnice uspješno transportovao sedamnaestogodišnjeg pacijenta sa politraumom, krvarenjem, kontuzijom mozga i prelomom butne kosti u Urgentni centar u Beogradu.

"Riječ je o pacijentu M.B. (17), državljaninu Srbije, sa dijagnozom politraume, krvarenja u subarahnoidalnom prostoru, kontuzijom mozga i prelomom butne kosti", rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

On je naveo da su pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uspješno izvršili još jedan vazdušno medicinski transport, čime je broj ovakvih transporta porastao na 17 u ovoj godini.

Kusturić je naglasio da pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i medicinsko-tehničko osoblje i tokom ovog prazničnog perioda predano i profesionalno nastavljaju izvođenje operacija vazdušnog medicinskog transporta obezbjeđujuci građanima najbolju medicinsku uslugu i najbrži ransport u regionu svih 365 dana u godini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()