Magla na planinskim prevojima i u kotlinama rijeka: Na ostalim putevima u BiH pogodni uslovi za vožnju

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta

19.09.2023. 08:03
  • Podijeli:
Auto put_magla_cesta_Foto Unsplash-1667489355458.webp Foto: Unsplash

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ vozi se po pretežno suvim kolovozima, a magla smanjuje vidljivost na planinskim prevojima i uz riječne tokove, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i njeno poštovanje je obavezno.

Zbog radova na mostu "Bogdanovac" izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka i postavljena je saobraćajna signalizacija koja će do 15. novembra 2023. godine, do kada su i predviđeni radovi, regulisati saobraćaj.

U Karanovcu, na regionalnom putu prema LJubačevu, do 24. septembra od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj će se odvijati usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu "Šahin Kamen" do kraja mjeseca dolazi do privremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Maglaj, u dobojskom mjestu Trbuk, u periodu između 11.00 i 15.00 časova,na način da će radovi trajati u toku jednog dana do 15 minuta.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta na području Doboja i auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na odmorištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zatim na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, na dionici Rudice-Novi Grad, u Prijedoru, te pravcima Gradiška-Nova Topola-Klašnice i Brod na Drini-Šćepan Polje.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka produženi su radovi na sanaciji klizišta u LJeskovim vodama, a vozila se i dalje preusmjeravaju na alternativne putne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH na magistralnom putu na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci.

U toku su radovi na tranzitu u Sarajevu, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca, zbog čega se svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 16.30 časova saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova sporije se vozi na magistralnim putevima Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()