Lana Pudar može sačekati: Olimpijski bazen u Mostaru - sve je prolongirano za dva mjeseca

U Plivačkom klubu Orka ogorčeni zbog ovakvog odnosa grada

19.06.2023. 08:50
  • Podijeli:
Lana Pudar foto  Dejan Rakita:PIXSELL-64650c5e1a46b.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Početkom juna su, prema najavama, trebali krenuti radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru, a završetak bi bio u idućoj godini. Umjesto radova na lokaciji - i sredinom juna ovo mjesto još ne izgleda kao gradilište. Kako pojašnjavaju odgovorni, u ovom projektu sve je prolongirano za dva mjeseca.

"Kad bi nas pola bili ovako požrtvovani i ozbiljni u svom poslu, onda bi svima bilo u ovom svijetu lakše“, izjavio je gradonačelnik Mario Kordić kada je prije tri mjeseca bio na potpisivanju ugovora sa arhitektama i donatorima o početku izgradnje bazena olimpijskih dimenzija.

Kazao je još i ovo: "Očekujemo negdje s početka šestog mjeseca da ćemo aktivno početi raditi na gradilištu kada je u pitanju upravo ovaj objekt“.

Iako gradonačelnik naglašava svjesnost postojanja bazena olimpijskih dimenzija u Mostaru, ništa ne čini da bi Lani Pudar olakšali. A nije ovo prvi rok dat za početak izgradnje bazena. I prošle godine je bilo najava, slikanja pored bagera na gradilištu, koji se nije dugo zadržao na lokaciji.

"Šta me tu od svega toga naviše ljuti - jeste ta neka ravnodušnost: Ide sve svojim tokom, nema potrebe za panikom, za pitanjima.  Mi ćemo doći u situaciju da će godina proći od onih rokova i obećanja, a da nije još nijedan ekser zakucan“, kaže Damir Đedović, predsjednik Plivačkog kluba Orka i trener Lane Pudar.

I dok su u Plivačkom klubu Orka ogorčeni zbog ovakvog odnosa grada, iz Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra Mostar pojašnjavaju da je preostalo uraditi reviziju glavnog projekta i još neke pripremne radnje prije početka same gradnje. Sve je ponovo odgođeno, ovaj put do augusta.

Ovih se priča, kaže Đedović, već mnogo puta naslušao: "Kod nas su sve procedure, kod nas je sve administracija i onda se te procedure i administracija pokušavaju predstaviti kao nešto što se mora ispoštovati, mora odraditi i da je proces svugdje takav, a nije to istina“.

Dok se u Mostaru dogovore o izgradnji bazena, za to vrijeme Lana Pudar se priprema za takmičenja, ali van svog rodnog grada. Za dvije sedmice najbolja bh. plivačica putuje u Tursku, poslije u Beograd i Japan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()