Koliko Banjalučana je rođeno 29. februara

Podaci matičnih knjiga pokazali

29.02.2024. 18:30
  • Podijeli:
beba, dete, novorođenče-65aa5bd036213.webp Foto: Pixabay

Prestupna godina je godina koja ima 366 dana, za razliku od ostalih koje imaju 365 dana, a taj dan više je upravo 29. februar.

Dakle ovaj datum se pojavljuje svake prestupne, odnosno svake četiri godine, a prava je rijetkost roditi se baš na ovaj datum.

Prema podacima iz matičnih knjiga, za posljednjih 10 godina, najviše beba rodilo se ovog datuma u prestupnoj 2012. godini, a najmanje 2020. godine.

"Uvidom u knjige, matičari su utvrdili da je u ranijim prestupnim godinama, u matičnim knjigama rođenih grada Banjaluke, 29. februara 2008. godine rođeno sedam beba, od čega šest djevojčica i jedan dječak, 29. februara 2012. godine rođeno je 14 beba, od toga devet djevojčica i pet dječaka”, kazali su iz nadležnog odjeljenja.

Kako dodaju 29. februara 2016. godine rođeno je 13 beba, od toga pet djevojčica i osam dječaka, a 29. februara 2020. godine rođene su četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka, javljaju Nezavisne.

"Kada je riječ o današnjem danu, 29. februar 2024. godine, matičari trenutno nemaju saznanja o bebama rođenim u Banjaluci, jer će izvještaji o rođenima iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske pristići narednih dana", kazali su oni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()