Koji grad je najbolji za rad na daljinu

Prosječna mjesečna stanarina u Barseloni iznosi oko 1.070 evra, što je znatno manje u odnosu na neke druge popularne gradove, kao što je Njujork

01.09.2023. 22:45
  • Podijeli:
Devojka_laptop_onlajn dejting_Foto Unsplash-64e3be1880085.webp Foto: Unsplash

Najbolji grad za rad na daljinu i takozvani hibridni rad je Barselona, tvrdi se u istraživanju švajcarske kompanije IWG.

Privlačnost Barselone leži, između ostalog, u njenoj "jedinstvenoj kombinaciji sunca, mora, pijeska i kosmopolitske atmosfere", navodi se u studiji, prenosi CNBC.

Španski grad je postigao dobre rezultate u pogledu troškova prevoza i ima "relativno niske troškove života" u poređenju sa drugim popularnim svjetskim gradovima.

Prosječna mjesečna stanarina u Barseloni iznosi oko 1.070 evra, što je znatno manje u odnosu na neke druge popularne gradove, kao što je Njujork.

Kafa u Barseloni u prosjeku košta 2,47 evra, manje nego u Los Anđelesu, gdje je za nju potrebno izdvojiti 4,54 evra, ili u Pekingu, gdje košta 4,22 evra.

Kombinacija putovanja i rada je sve popularnija širom svijeta.

IWG je uporedio 26 gradova širom svijeta, ocenivši ih na skali od 1 do 10 u kategorijma: klima, kultura, smeštaj, transport, hrana i piće, osjećaj sreće, brzina internet veze i dostupnost fleksibilnog radnog prostora.

Drugo mjesto na listi je zauzeo Toronto, a treće Peking, dok su iza njih Milano, Njujork, Rio de Žaneiro, Amsterdam, Pariz, Džakarta i Lisabon.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()