Jutros praznično i u Doboju: Gradski duvački orkestar razbudio građane

Orkestar broji oko desetak stalnih članova, od instrumenata zastupljene su trube, klarinet, veliki i mali bubanj, bas tuba.

01.05.2024. 11:24
  • Podijeli:
Duvacki-orkestar-Doboj-872x610-6631e85aba5e6.webp Foto: SRNA

Ispred Vatrogasnog doma u Doboju jutros je uz Gradski duvački orkestar na tradicionalnom prvomajskom uranku počelo obilježavanje Međunarodnog praznika rada.

Izvođenjem koračnica i drugih numera, orkestar je nastavio stogodišnju tradiciju, a kapelnik Goran Mitrović je naglasio kako ne odustaju od ove manifestacije koju jedini njeguju u Republici Srpskoj.

-Krećemo, kao i svake godine, ispred Vatrogasnog doma i idemo po naseljima Bare, Potkamen, nakon čega se vraćamo do grada – rekao je Mitrović.

Orkestar broji oko desetak stalnih članova, od instrumenata zastupljene su trube, klarinet, veliki i mali bubanj, bas tuba.

Goran Knežević bas tubu svira od 2004. godine, a prije ovog instrumenta savladao je trombon i trubu. Kaže da se građani najčešće obraduju prvomajskom uranku i da uz druženje budu i počašćeni, ali da bude i onih koji negoduju probuđeni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()