Je li u redu da djeca cijelo ljeto provedu sa bakom i djedom

Iako smo kao klinci većinom provodili ljeta kod baka i djedova, roditeljski stilovi danas su se promijenili

09.07.2023. 18:58
  • Podijeli:
baka-deda-64aade98e48f6.webp Foto: Pixabay

To najbolje dokazuje rasprava koja se povela na Redditu nakon što je jedan korisnik opisao situaciju iz svog okruženja.

"Baka i djed žive na moru. Kada škola završi, unuk cijelo ljeto bude kod njih, dok razvedeni roditelji svaki sa svojim novim partnerom idu na godišnji odmor na more i u inostranstvo, bez djeteta. I tako godinama. Vodite li vi svoju djecu na godišnji odmor ili odmarate bez djece? Zar ne bi bilo logično da pokupe malog od bake i djeda i odvedu ga sa sobom? I onda ga ponovno vrate baki i djedu kada im završi godišnji odmor? Može li se ovo nazvati roditeljstvom?" pita se on.

Mnogi su se uključili u raspravu. Dok jedni smatraju da se na praksu ovih roditelja može gledati kao na zanemarivanje djeteta, drugi u tome ne vide ništa loše jer su i sami kao djeca praznike provodili kod baka i djedova, bilo na selu, bilo na moru.

"Ako roditeljima nije toliko stalo, onda je djetetu bolje da bude s nekim ko ga voli. U neku ruku bolje je kada ljudi priznaju da ih umara roditeljstvo pa je dijete s nekim koga je briga, umjesto da se osjeća neželjeno", smatra jedna osoba.

"Doslovno sam najviše uživao ljeti kod bake i djeda. Nema roditelja, s bakom i djedom sam kartao naveče, gledao Džejmsa Bonda s djedom, more po cijeli dan. Ni brige ni problema. Volio bih se vratiti u to vrijeme", prisjetio se drugi korisnik.

"Najljepše doba života mi je bilo kad sam cijele praznike provodio kod bake i djeda. Plakao sam kad sam se morao vratiti kući", nadovezao se treći, prenosi Index.hr.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()