Izlog pekare "Manja" u Sarajevu razbijen i poliven crvenom farbom

Vlasnik pekare "Manja" Saša Trivić izazvao je ovih dana revolt i reakcije u javnosti nakon objave na društvenoj mreži X koja se ticala izbora u Srbiji

21.12.2023. 08:46
  • Podijeli:
pekara_manja_izlog_foto_Faktor-6583e8915d5f4.webp Foto: Faktor.ba

Izlog pekare Manja u sarajevskom naselju Hrasno razbijen je tokom noći i poliven crvenom farbom.
To je već drugi slučaj u dva dana da je prijavljena materijalna šteta na izlogu ove pekare, s tim da je prvi put bila u pitaju poslovnica u centru Sarajeva.
Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mersiha Novalić za Klix je potvrdila da je prijavljeno oštećenje portala u ulici Džamijska br. 6. Kazala je da je u pitanju krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Vlasnik pekare "Manja" Saša Trivić izazvao je ovih dana revolt i reakcije u javnosti nakon što je učestvovao u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je spomenuo Srebrenicu.

Naime, na pitanje "Da li to hoćete i u Srbiji da napravite novu Srebrenicu, e pa neće moći", a koje je postavljeno u vezi sa izborima u Srbiji i burnih reakcija opozicije koja negoduje i optužuje vladajući SNS i predsjednika Aleksandra Vučića da su organizovano dovodili glasače iz Republike Srpske, Trivić je napisao: "u Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se".

Nekoliko sati poslije, Trivić se izvinio zbog svojih riječi.

"Izvinjavam se svima na sa moje strane neprimjerenom komentaru na provokaciju na koju nisam bio dovoljno pametan da odgovarajuće ogovorim jer nisam razmišljao o nekom drugačijem tumačenju napisanoga. Jos jednom moje izvinjenje."

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()