Izdato narandžasto upozorenje za cijelu BiH

Vremenski interval za koji se izdaje upozorenje je od 4. februara 2023. od 00:00 sati do 4. februara 2023. do 23:59 sati

03.02.2023. 20:03
  • Podijeli:
Zadar jugo kiša_Dino Stanin PIXSELL-1669130610630.webp Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narandžasto upozorenje za područje cijele BiH.

Upozorenje je izdato zbog vjetra čiji intenzitet može biti umjeren do pojačan, a na trenutke i olujan brzine 60 km/h i više.

Svjetska meteorološka organizacija inače preporučuje da građani budu spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće su smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od isčupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar.

Vremenski interval za koji se izdaje upozorenje je od 4. februara 2023. od 00:00 sati do 4. februara 2023. do 23:59 sati.

Stručnjaci ističu da narandžasti meteoalarm označava predviđanje opasnih vremenskih pojava koje mogu biti takvog intenziteta da uzrokuju materijalnu štetu i izazivaju opasnost po ljude. U tom slučaju se preporučuje poseban oprez kao i praćenje vremenske prognoze.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()