Iz OHR-a za UNU o stanju na UKC Tuzla: Zdravlje pacijenata treba biti prioritet

UNA je kontaktirala OHR, a kako bi dobila odgovor ove međunarodne institucije na vapaj direktora UKC Tuzla

17.04.2024. 12:05
  • Podijeli:
ohr-sarajevo-durgut-pixsell.jpg

Čak 100 onkoloških pacijenata iz Tuzle su na pragu umiranja jer nemaju mogućnost dobijanja radioterapije zbog nedostatka uređaja u Univerzitetskom kliničkom centru. Problem koji postoji od ranije, a vezano za nabavku lineranog akceleratora i dalje je prisutan, a direktor spomenutog centra moli visokog predstavnika u BiH da im pomogne.

UNA je kontaktirala OHR, a kako bi dobila odgovor ove međunarodne institucije na vapaj direktora UKC Tuzla.  

“Na nadležnim institucijama je da riješe ovo pitanje u što kraćem vremenskom roku, pri čemu zdravlje pacijenata treba biti prioritet, a ostali problemi stavljeni po strani. Visoki predstavnik očekuje brzo iznalaženje rješenja koje će ići u korist onih kojima je potrebna medicinska pomoć”, naveli su iz OHR-a.

Trakavica vezano za nabavku linearnog akceleratora u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli je i dalje prisutna, a kontinuirano ulaganje žalbi po javnoj nabavci predstavljaju glavni problem.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()