Investicija vrijedna šest miliona maraka: Domaća kompanija gradi proizvodni objekat u svom gradu

Prije 18 godina u mjestu Vojnić, u Republici Hrvatskoj, otvorili su proizvodni pogon te značajno uticali na oživljavanje privrednih aktivnosti u tada izrazito nerazvijenom privrednom području

17.02.2024. 08:02
  • Podijeli:
radnici-ilustracija-zeljko-lukunic-pixsell.jpg

Kompanija “Fiko commerc SF” iz Cazina gradiće proizvodni objekat za proizvodnju građevinske limarije u tom gradu, a planirana investicija iznosi 6 miliona maraka.

Istaknuto je ovo u petak u kabinetu gradonačelnika Cazina, Nermina Ogreševića, prilikom potpisivanja ugovora kojim je ova firma kupila oko 6 hiljada kvadratnih metara zemljišta koje je bilo u gradskom vlasništvu za cijenu od 170 hiljada maraka.

Prema riječima investitora, to će predstavljati poseban iskorak za ovu firmu koja već uspješno radi dugi niz godina i u kontinuitetu zapošljava značajan broj radnika. Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević istakao je da su domaći investitori posebno vrijedni, te naglasio kako se na ovaj način jača lokalna privreda i otvaraju nova radna mjesta.

"U narednom periodu gradska administracija će se potruditi da bude na usluzi investitorima i da im olakša put kada se radi o dobijanju svih potrebnih dozvola za gradnju", naglasio je Ogrešević. Inače, ova cazinska firma se proizvodnjom građevinske limarije bavi od 1977. godine, a započeli su sa malom zanatskom randnjom koja je potom 1996. godine prerasla u preduzeće sa desetak zaposlenih, te od tada kontinuirano raste i razvija se.

Prije 18 godina u mjestu Vojnić, u Republici Hrvatskoj, otvorili su proizvodni pogon te značajno uticali na oživljavanje privrednih aktivnosti u tada izrazito nerazvijenom privrednom području, pišu "Nezavisne".

Iz ove cazinske firme navode kako su u pripremama za otvaranje proizvodno-prodajnog objekta u Banjaluci  čime će učiniti efikasnijom buduće poslovanje u regiji i osnažiti svoje pozicije u građevinskoj industriji u BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()