I najteži trenuci mogu iznjedriti nešto dobro: Na čemu je jedna Nađa zahvalna Joci?

Priča koju je znala cijela Srbija, epilog dobija u okviru naše kampanje 21 dan zahvalnosti

25.12.2023. 20:47
  • Podijeli:

U vrijeme kada se sve dešavalo on je bio 23-godišnji student koji je sakupljao dresove, a ona devojčica kojoj je život visio o koncu. Za njeno liječenje i za nju koju u tom momentu nije poznavao odlučio je da proda ono što mu je bilo najdragocjenije. I evo devet godina kasnije on više nema nijedan dres, ali ona živi punim plućima. 

Priča koju je znala cijela Srbija, epilog dobija u okviru naše kampanje 21 dan zahvalnosti. Vraćamo se devet godina unazad, da se sjetimo kako nas je sve, upravo ona ujedinila. 

"Razbolela sam se 2014. godine od teške bolesti koštane srži kojoj se ne zna uzrok, a jednostavno lečenje nije bilo moguće ovde u Srbiji, a za lečenje u Nemačkoj su nam bila potrebna određena materijalna sredstva koja mi nismo imali", počinje Nađa Novaković svoju priču za UNU.

Strepili smo tada nad sudbinom osmogodišnje djevojčice, slali sms poruke, nadali se da će transplantacija koštane srži uspjeti. I uspjela je. Nađa je danas zdrava osamnaestogodišnja studentkinja psihologije. Sve što je podseća na taj period palo je u zaborav. U stvari, ne baš sve.

"Pamtim samo pozitivne stvari i samo ljude koji su mi pomogli ljude koji su bili tu uz mene i koji su mi učinili taj period lepšim", nastavlja Nađa i dodaje:

"Dobili smo poruku na Facebook stranici koju su moji roditelji otvorili, bila je od jednog čoveka koji živi u našem kraju, ali koga nikada nismo upoznali, nemamo nikakvu dodirnu tačku, a on nam je u poruci napisao da je spreman da proda sve dresove koje je sakupljao celog svog života za osobu koju do tog trenutka nije poznavao. Otkako je on pokrenuo tu priču za aukciju dobila se velika pažnja i dosta ljudi je čulo i htelo da pomogne i sam taj novac se sakupio jako brzo."

Mudri nas uče da i najteži trenuci mogu iznedriti nešto dobro i da na tome treba biti zahvalan. Ona jeste, a mi smo joj samo malo pomogli da to pokaže.

"Jovana smatram članom svoje porodice, toliko je učinio za mene i ne samo u materijalnom smislu, nego smo se toliko povezali u tom periodu, toliko je bio tu za mene i za moje roditelje i pre svega ga smatram članom porodice i svojim herojem", ističe Nađa.

U okviru naše kampanje 21 dan zahvalnosti Nađa je odlučila da se zahvali Joci.

"Hvala ti što si mi pomogao da mi se vrati detinjstvo i da se radujem budućnosti, hvala ti što si bio i ostao moj heroj", zahvalna je Nađa.

"Ono što je bilo najbitnije je da pomognemo Nađi i to smo napravili, ali taj jedan događaj, taj momenat u kom je to pokrenuto i meni je promenio život iz korena i definisao me kao čoveka. Tako da sam i ja zahvalan što se vidimo ovim lepim povodom i ovim i što ću moći i ja Nađi da se zahvalim", kazao je organizator humanitarne akcije za Nađu Jovan Simić.

Jovan je danas generalni direktor jednog fudbalskog kluba u Makedoniji. Dresove, kaže, više ne sakuplja, ali ovaj će čuvati zauvjek. 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()