Gatački gimnazijalci šampioni demokratije i ljudskih prava

Peti put uzastopno su prvaci regije na takmičenju iz demokratije i ljudskih prava, koje je održano u Ljubinju

27.03.2023. 11:35
  • Podijeli:
gimnazijalci Gacko foto SRNA-642162e15c449.webp Foto: SRNA

Gatački gimnazijalci prvaci su regije peti put uzastopno na takmičenju iz demokratije i ljudskih prava, koje je održano u Ljubinju, čime su se plasirali na finalnu smotru u Sarajevu.

Tema projekta je bila "Nevidljiva omladina u opštini Gacko", saopšteno je iz opštine Gacko.

Profesor Jovana Petković-Aćimović, pod čijim mentorstvom su gatački gimnazijalci pobijedili na regionalnom takmičenju, rekla je da su učenici proteklih mjesec i po marljivo radili na projektu "Ja građanin".

"Pokazali su zrelost, odgovornost i kreativnost kroz istraživački timski rad. Istražujući brojne izvore informacija, s ciljem poboljšanja položaja mladih u našoj opštini, osmislili su mjeru javne politike koja predstavlja najbolje rješenje problema, a to je Odluka Skupštine opštine Gacko o donošenju omladinske politike", istakla je Aćimovićeva.

Ona je pojasnila da su učenici svojim aktivizmom i napornim radom, kroz kampanju javnog zagovaranja, uspjeli ubijediti nadležne odnosno predstavnike lokalne vlasti da podrže njihov projekat i prihvate inicijativu o donošenju omladinske politike.

"Ponosna sam na učenike što su svojim angažmanom uspjeli skrenuti pažnju na ovako fundamentalan problem i ubijediti predstavnike lokalne vlasti da rade na njegovom rješenju, kao i što su već pet godina nepobjedivi na takmičenju iz demokratije", istakla je Aćimovićeva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()