Frizer iz BiH u Njemačkoj šiša za 99 centi: Iza svega se krije sjajna priča

Na kraju je prikupio 312 eura, pa je onda sa saradnicima dodao još novca i na kraju došao do cifre od oko 1.000 eura

29.04.2024. 10:29
  • Podijeli:
Edin Džananović_foto_tagesschau.de-662f3f1410b61.webp Foto: tagesschau.de

Frizer iz Bosne i Hercegovine Edin Džananović (38) je jučer punih šest sati šišao mušterije u Njemačkoj po cijeni od samo 99 centi.

Riječ je o sjajnoj kampanji. I, da, svaka mušterija je svoje šišanje platila svega 99 centi. Međuti, sav prihod od šišanja i donacija je išao u humanitarne svrhe kako bi se pomoglo bankama hrane i dobrotvornim organizacijama. Edin kaže da za sve ovo ima poseban razlog:

"Kada sam došao u Njemačku 1992. godine, kao izbjeglica iz bivše Jugoslavije sa roditeljima i sestrom, najviše su nam pomogli Karitas i Tafel. Sada ja želim da im se odužim na ovaj način i zahvalim", rekao je Džananović, prenosi njemački medij.

Edin je sve organizovao, čak i unajmio obezbjeđenje, kako bi sve prošlo u najboljem redu. Dodao je i da su momci iz obezbjeđenja spontano došli na ideju da doniraju novac.

Na kraju je prikupio 312 eura, pa je onda sa saradnicima dodao još novca i na kraju došao do cifre od oko 1.000 eura.

Ovo nije kraj Edinovim humanitarnim akcijama. Već u maju planira da kombinuje prikupljanje donacija sa vožnjom bicikla. Sve što bude prikupljeno bit će donirano dječijom bolnici u Kastrop-Raukselu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()