FHMZ prognozirao kada nam dolazi zatopljenje: Temeperature opet idu na 29 °C

Stiže ljepše vrijeme

22.04.2024. 13:40
  • Podijeli:
beograd sunčano sava radovanović tanjug-64b0e4c8d2344.webp Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Do 26. aprila vremenske u BiH uslovit će hladna zračna masa koja obiluje vlagom, a koja se spustila sa sjevera Evrope. U takvim okolnostima u našoj zemlji se očekuje promjenljivo vrijeme uz česte padavine, povremeno pojačan vjetar i temperature zraka niže od prosječnih za ovo doba godine.

Stabilnije vrijeme, kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, uz uobičajene temperature očekuje se od 27. aprila, uz malu vjerovatnoću za povremene i kratkotrajne lokalne pljuskove u periodu od 03. maja, pa do kraja prognoznog perioda.

"Do 27. aprila, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretat će se od 0 do 5, u Hercegovini od 4 do 9 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 12 do 18 °C, lokalno na jugu i do 20 °C", navode iz FHMZ-a.

Od 28. aprila do kraja prognoznog perioda, očekuje se porast vrijednosti temperatura zraka, u Bosni tokom jutra od 4 do 9, u Hercegovini od 6 do 11, a u najtoplijem dijelu dana u Bosni do 26 u Hercegovini do 29 °C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()