FBiH: Resorni ministri traže da se pojača kontrola saobraćaja

Tražit će da se po hitnom postupku započne izrada novog Zakona o osnovima bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini

27.05.2023. 15:18
  • Podijeli:
sarajevo_saobracaj_guzva-640f13ee741ad.webp Foto: UNA

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, direktor FUP-a Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Uprave policije MUP-a Fatmir Hajdarević obavili su danas hitan razgovor.

Povod razgovora je tragična saobraćajna nesreća u Sarajevu, a u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica.

Zaključeno je kako će ministar Isak i direktor Munjić, u skladu s nadležnostima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zatražit od svih uprava policije kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova da koordinisano i permanentno pojačaju saobraćajne kontrole, a da će im na ispomoć bit stavljene i policijske snage Federalne uprave policije.

Ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Fatmir Hajdarević tražit će da se po hitnom postupku započne izrada novog Zakona o osnovima bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Usaglašeno je da će poseban fokus bit stavljen na preventivno djelovanje na teritoriji cijele Federacije BiH, a u saradnji s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Fatmir Hajdarević uputili su izraze iskrenog saučešća porodici tragično stradale djevojke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()