Emotivni prizori koji slamaju srce: Dječaci mislili da dočekuju sugrađanina, ugledali su majku i braću

Na licima dječaka vidio se šok, nisu vjerovali svojim očima, potom su potrčali plačući prema majci

19.03.2024. 21:00
  • Podijeli:
aerodrom gaza una (4)-655b855250700.webp Foto: UNA

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo večeras su bili prizori koji lome srce. Dječaci koji su stigli iz Gaze sami u decembru prošle godine, bh. državljani, večeras su došli na aerodrom kako bi dočekali sugrađanina dr. Mohameda El-Rana, barem su tako mislili. No, na izlazu iz pasoške i carinske kontrole ugledali su svoju majku s bebama, njihovom braćom koju nisu vidjeli mjesecima.

Na licima dječaka vidio se šok, nisu vjerovali svojim očima, potom su potrčali plačući prema majci. Grlili su svoju braću dok su im se na licima smjenjivale suze i smijeh.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković kazao je kako dječaci nisu znali da im majka i braća stižu. Porodica je sada na okupu. U Gazi je ostalo još sedam bh. državljana/srodnika koji trebaju biti evakuirani, a procedura je već započeta.

Dr. Mohamed el Ran bio je posljednji hirirug u Gazi koji je na kraju i zarobljen. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()