Dodik: Tražiti rješenja za povećanje plata u realnom sektoru

"Bitno je da zadržimo radnike, da pokažemo da se ovdje može raditi i zaraditi"

02.04.2023. 10:28
  • Podijeli:
DODIK (2)-63ac337018fd0.webp Foto: UNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Doidk istakao je da se u narednom periodu moraju tražiti rješenja za povećanje plata i to u realnom sektoru.

On je dodao da je neophodna i stimulacija koju država mora da obezbijedi.

"Bitno je da zadržimo radnike, da pokažemo da se ovdje može raditi i zaraditi", napisao je Dodik na "Instagramu".

Predsjednik Srpske je naveo da su preduzeća u Srpskoj u prošloj godini ostvarila dobit veću od tri milijarde KM.

"To je nešto čime treba da se ponosimo i budemo svjesni da je to ostvareno u nestabilnim i teškim okolnostima".

Dodik je dodao da je na godišnjem izboru najboljih preduzeća, u organizaciji Privredne komore Republike Srpske, istakao dobre ekonomske podatke i da je u periodu januar-februar ostvaren izvoz u vrijednosti od 875 miliona KM, što je za 8,8 odsto više nego u periodu januar-februar prošle godine, odnosno procenat pokrivenosti uvoza izvozom iznosio je 91 odsto:

"Želimo da to bude više od 100 odsto pokrivenosti jer znamo šta to znači i smatram da imamo potencijala.

Dodik je istakao da Srpska danas ima najveći broj zaposlenih otkad postoji, više od 290.000, tako da se odmiče od situacije kada smo imali jednak broj zaposlenih i penzionera.

"U isto vrijeme je odgovornost prema zaposlenima vidljiva kroz povećanje prosječne plate. Ona je preko 1.200 KM, što govori o tome da i taj trend u Srpskoj raste polako, ali sigurno, ne ugrožavajući poslovanje", zaključio je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()