Dodik: Srbi su imali dva antifašistička pokreta

"Naš dan je Dan pobjede nad fašizmom", rekao je Dodik koji je prethodno učestvovao u maršu "Besmrtnog puka", a nakon čega je na Trgu palih boraca položili vijence na Spomenik žrtvama fašizma

09.05.2024. 13:06
  • Podijeli:
besmrtni puk srna-663c9c444a07d.webp Foto: Srna

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske tokom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, rekao je da su Srbi imali dva antifašistička pokreta, jedan je bio partizanski, a drugi otadžbinski.

On je rekao da su Srbi stradali masovno kao i Rusi ali i svi oni koji su bili na udaru ideologije iz Njemačke koja je imala priliku da se širi samo prema Balkanu i Rusiji, te da su oni to i radili.

"Holokaust nad Jevrejima je zločin koji nije zapamćen", rekao je Dodik dodajući da je pobjeda nad fašizmom trajna i da proslava ne može da bude zabranjena nekim drugim terminima kako to pokušavaju iz Evrope gdje kažu da je to Dan Evrope, uopšte ne pominjući fašizam.

"Naš dan je Dan pobjede nad fašizmom", rekao je Dodik koji je prethodno učestvovao u maršu "Besmrtnog puka", a nakon čega je na Trgu palih boraca položili vijence na Spomenik žrtvama fašizma.

Dodik se u svom govoru dotakao i rezolucije o Srebrenici koja se najavljuje ističući da Njemačka nije slučajno te rezolucije te da radi sve da se osveti Srbima koji su u Prvom i Drugom svjetskom ratu izgubili pola stanovništva.

Takođe istakao je da se u Srebrenici desio strašan zločin, te da je donošenje rezulucije koja se najavljuje put ka potpunom nesporazumu i da se Srbi neće pomiriti sa tim.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()