Dodik sa skupa "Srpska te zove": Operacija Vojske RS 1995. u Srebrenici bila je greška

Dodao je da je još tragičnija činjenica da 3.500 Srba ubijenih na prostoru Srebrenice i Bratunca niko ne primiječuje osim Srba

18.04.2024. 19:37
  • Podijeli:
miting srpska te zove, 18 april 2024, milorad dodik - foto Srna Borislav Zdrinja-662161e6c8d83.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je sa Trga Krajine u Banjaluci da se u Srebrenici jula 1995. desio veliki zločin ali to nije bio genocid.

„Operacija 1995. godine u Srebrenici bila je greška koja je počinila i iza sebe ostavila ogroman zločin. U ime Republike Srpske želim da svim stradalima izrazim poseban pijetet i njihovim porodicama saučešće. To je bio zločin na kraju rata, nakon stradanja, ali to nije bio genocid, ta strašna riječ koju nama žele da stave na leđa, našoj djeci i unučadima i da srpski narod kroz to ide u budućnost, da ga sačekuju na svakom mjestu i pitaju o tome, da nas natjeraju da mislimo baš onako kao i oni a znamo da nije bilo tako“, rekao je Dodik.

Dodao je da je još tragičnija činjenica da 3.500 Srba ubijenih na prostoru Srebrenice i Bratunca niko ne primiječuje osim Srba.

"Niko ne primjećuje, ne reaguje nijedan sud, ne reaguje nijedno udruženje za ljudska prava. Kada smo mislili i kada su govorili da svako koji je počinio zločin treba da završi na sudu i da je to završeno iz nas, ovaj ogavni zapadni svijet gura Srebrenicu na politički teren, gura u GS UN sa nastojanjem da Srbe okvalifikuju kao jedini narod u istoriji koji je počinio tako nešto, da bi se izbrisali svi zločini Njemačke i drugih, i onih u prošlosti i onih koji sada čine i onih koji namjeravaju da počine u budućnosti“, izjavio je Dodik.

Poručio je da je vrlo važno "da se okupimo i da kažemo nemojte to da radimo jer to ne doprinosi životu u BiH".

„Pogrešna je kalkulacija da ovo može da pomiri, ovo nas trajno razdvaja, ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete za srpski narod da je genocidan. Ne želimo da budemo sa vama u istoj državi i nećemo biti s vama u istoj državi“, poručio je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()