Doček pravoslavne Nove godine na trgovima širom RS

Večeras se dočekuje Nova godina po julijanskom kalendaru

13.01.2023. 08:49
  • Podijeli:
nova_godina_azijske zemlje_anadolija 1-63b0b18fde68b.webp Foto: Anadolija

Za večerašnji doček pravoslavne Nove godine u Banjaluci nastupiće jedna od najpoznatijih pjevačica etno-muzike Bilja Krstić i njen "Bistrik" orkestar, kao i mlada etno-pjevačica iz Crne Gore Branka Zečević.

Kao gosti nastupiće mladi talentovani pjevači Pavlina Radovanović sa Kosova i Metohije i Danilo Milosavljević iz Banjaluke, saopšteno je iz Gradske uprave.

Program počinje u 21.00 čas na šetalištu kod Hrama Hrista Spasitelja.

U ponoć je predviđen moleban povodom pravoslavne Nove godine, odnosno Nove godine po julijanskom kalendaru.

Na Trgu kralja Petra u Foči večeras će biti organizovan doček Nove godine po julijanskom kalendaru.

Iz lokalne uprave je najavljeno da će građani moći da uživaju uz Ansambl "Boemi" iz Užica i kuvano vino.

Koncert će početi u 22.00 časa.

U opštinama Istočno Novo Sarajevo i Pale večeras će biti organizovan doček pravoslavne Nove godine.

Na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu od 22.00 časa nastupiće pjevač Bane Mojićević, a za posjetioce će biti obezbijeđeno i besplatno kuvano vino, najavljeno je iz Opštinske uprave.

Na Palama će biti održan koncert Borisa Režaka, a kao predgrupa nastupiće bend "Neo stereo" iz Istočnog Sarajeva.

Koncert će biti održan u Olimpijskom parku na Palama od 21.00 čas.

Na Trgu patrijarha Pavla u Brodu će večeras biti organizovan doček pravoslavne Nove godine, a moleban će biti služen u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice.

Iz Turističke organizacije Brod, koja organizuje doček pod pokroviteljstvom opštine, pozvali su stanovnike Broda i goste da dođu i uz muziku i kuvano vino dočekaju pravoslavnu Novu godinu na trgu.

Od 21.30 časova nastupiće pjevač Rade Lacković, a u ponoć će biti organizovan vatromet.

I u Derventi će doček pravoslavne Nove godine večeras biti organizovan na Trgu pravoslavlja, uz nastup pop-folk pjevača Peđe Medenice i kulturno-umjetničkog društva mladih "Bosiljak" iz Dervente.

Organizatori su najavili i druženje sa Djeda Mrazom, vatromet, kao i moleban u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Program počinje od 20.00 časova, a organizatori dočeka su Srpsko prosvjetno i kulturno društva "Prosvjeta" Derventa, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Milorada Simića.

U organizaciji učestvuju i Turistička organizacija grada Derventa i Narodna biblioteka "Branko Radičević".

Svečano će biti i u Novom Gradu, gdje će u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla biti služen moleban povodom pravoslavne Nove godine, a na Trgu Mladena Oljače nastupiti pjevačica narodne muzike Viki Miljković.

"Početak Nove godine po julijanskom kalendaru označiće vatromet, a prisutne će pozdraviti načelnik opštine Miroslav Drljača", rekao je Srni zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač.

Lukač kaže da je opština za doček Nove godine obezbijedila kuvano vino.

Iz Andrićgrada, gdje će večeras biti održan koncert Marije Šerifović, pozvali su sugrađane i goste da uz dobru muziku zajedno isprate staru i dočekaju Novu godinu po julijanskom kalendaru.

Iz Andrićgrada Srni je potvrđeno da je sve spremno za spektakularni koncert, na kojem će publika moći da uživa u dobroj muzici.

Koncert, koji je poklon Olimpijskog centra "Jahorina", na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu počinje u 20.00 časova nastupom "OK benda", nakon kojeg će nastupiti Marija Šerifović.

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć između 13. i 14. januara dočekaće Novu godinu

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()